Pikkujoulut selvin päin?

Maanantai, 12. joulukuu 2022 - 14:02

Pikkujoulut selvin päin?

Pikkujoulukausi on taas käsillä ja niin myös siihen liittyvä keskustelu maamme alkoholikulttuurista.
Alkoholiriippuvuudelle altistavia riskitekijöitä on monia, kuten geneettiset tekijät, traumat, ja mielenterveysongelmat. Näiden lisäksi yhteiskunnassamme vallitseva alkoholikulttuuri puhututtaa.

”Yhteiskunnassamme ihaillaan hienostunutta viinikulttuuria, järjestetään alkoholinhuuruisia työpaikkajuhlia ja naureskellaan huvittuneena humalassa tehdyille pienille toilailuille. Toisaalta, kun tässä menossa mukana ollut henkilö alkoholisoituu, näkee moni sen itseaiheutettuna ongelmana”, kirjoittaa Suvi Brjörkqvist Toimiva ry:stä Helsingin Sanomien Mielipide-palstalla.

On arvioitu, että Suomessa alkoholin riskikäyttäjiä on noin 500 000 henkilöä. Sen lisäksi alkoholi on merkittävä työikäisten kuolemien aiheuttaja.

Mielipidekirjoituksessa todetaan, että ”pikkujouluihin voi valmistautua esimerkiksi siten, että tarjolla on myös alkoholittomia kivoja ja värikkäitä juomia. Vai olisiko ihan ennenkuulumatonta järjestää tänä vuonna pikkujoulut, joissa keskityttäisiin tekemään kaikkea kivaa ilman alkoholia, selvin päin?”

Pikkujoulun lisäksi samaa käytäntöä voisi toteuttaa koko joulun ajan.

Lue koko artikkeli täältä:
Järjestetään vaihteeksi pikkujoulu, jossa tehdään kaikkea kivaa selvin päin - Mielipide | HS.fi