Sähköisten palveluiden verkkokurssit mukana päihdetiedon hytessä

Tiistai, 20. lokakuu 2020 - 13:35

Sähköisten palveluiden verkkokurssit mukana päihdetiedon hytessä

Päihdepalveluiden saavutettavuudessa on koettu puutteita perustuslaillisesta näkökulmasta (ks. Margareeta Häkkisen kolumni, Tiimi-lehti, 4/2020).

Millaisia terveyttä ja hyvinvointia edistäviä konkreettisia toimenpiteitä kunnissa voidaan tehdä? Ammattilaiset tarvitsevat entistä enemmän sähköisiä työkaluja työssään, jossa korostuu asiakkaille suuntautuvan päihdetiedon ja päihdepalveluihin ohjaamisen merkitys. Päihdepalveluihin ohjautuminen ja tarjolla olevan avun nykyistä nopeampi saavutettavuus tulisi turvata jokaiselle kansalaiselle.

Puheeksioton verkkokurssit pyrkivät vastaamaan tähän haasteeseen ennaltaehkäisevän päihdetyön näkökulmasta ja välittämään sähköisten palveluiden avulla päihdetietoa yli kuntarajojen, valtakunnallisesti. Tavoitteellinen, hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyö, niin kutsuttu hyte-yhteistyö Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Päijät-Hämeen hyte-koordinaattoreiden kanssa on aloitettu Ota puheeksi päihteet työpaikalla -verkkokurssin myötä. Tutustu A-klinikkasäätiön tuottamaan verkkokurssiin tästä: https://paihteettyopaikalla.otapuheeksi.fi/